Våra Grönsaker 2020

Nu laddar vi inför odlingssässongen 2020!

I år finns möjligheten att beställa våra grönsaker för upphämtning på REKO-ringar i Sunne, Torsby, Västra Ämtervik, Arvika, Karlstad samt på gården

Varje vecka erbjuder vi en "Veckans kasse" med 5 buntar grönsaker efter säsong. 

Du kan även komponera en kasse själv och välja bland alla grönsaker vi har den veckan.

Du ser veckans utbud och beställer i REKO-ringarnas respektive

Facebookgrupper eller i Local Food Nodes

Få rabatterade priser,

Beställ genom

LOCAL FOOD NODES

Då vi vill främja användandet av Local Food Nodes kommer vi

att erbjuda rabatterade priser på grönsaker till alla som gör sin beställning där.

Local Food Nodes är en plattform som underlättar distributionen

av lokalproducerad mat utan mellanhänder.

Local Food Nodes vill främja relationen mellan konsumenter,

lokala matproducenter och det matproducerande landskapet

som vi tillsammans skapar världen över. 

Plattformen drivs helt o hållet av konsumenternas frivilliga donationer.

 

 

Ridgedales grönsakskasse  2020

Från början av juni till slutet av oktober skördar vi grönsaker i permanenta no-dig bäddar, allt görs för hand med ekologiska organiska gödselmedel, utan dieselslukande maskiner. 

No-dig innebär att vi inte plöjer/vänder jorden, istället täcker vi med kompostmaterial. Detta för att främja jordens struktur, mullhalt och mikroliv. Vi tror på levande friska jordar!

Vårt utbud följer säsongen och vi säljer allt i standardiserade buntar á 35kr eller färdigkomponerade temakassar med 5 buntar á 150kr

 

Vi levererar till våra upphämtningsplatser  i Värmland och på gården

 

(OBS!Denna produkt är inte möjlig att beställa till våra upphämtningsplatser i Stockholm).

 

Våra grönsaker efter säsong

Försommar

Fänkål, röd och grön knipplök, knippmorötter, färsk vitlök, sockerärtor, kålrabbi, gurka, grönkål, rädisor och Ridgedale-sallatmix

Sensommar

Tomater, purjolök, röd romansallat, kinakål, knippmorötter, brytbönor, Honsai Tai, rödkål, savoykål, gurka, tallricksquash, gul zucchini, Ridgedale-sallatmix, brocoli, salvia

Höst

Friéssallat, romansallat, mangold , vitlök, rödlök, grönkål, Ridgedale-sallatmix, knippmorötter, ättiksgurka, Kimchi och potatis.

Undrar du vilka grönsaker du kan komma att få i dina grönsakskassar?

Följ denna länk och ta en titt på den mångfald av grönsaker, färger och smaker som vi odlar! 

Frågor & Svar

Om våra grönsaker och varför vi älskar dem!

1. Alla våra grönsaker är egenodlade på vår gård och sålda lokalt. Vi ser ett högt värde i att vi erbjuder säsongsanpassade, närproducerade och super färska grönsaker till bygden.

2. Vi odlar med största omsorg om växter, jord och mikroorganismer. Vi använder oss av ett tillvägagångssätt kallat "no-dig market gardening". Det är vad vi tror våra jordar mår bäst av. Vi vänder inte jorden i odlingsbäddarna någonsin och för att minimera kompaktion trampar vi aldrig på bäddarna. Vi försöker gynna mikrolivet i jorden så mycket som möjligt.

3. Vad som är bra för vår jord, är också bra för vår mat och i slutändan hälsosamt för våra kroppar. Vi använder oss bara av ekologiska jordförbättrare, gödsel och kompost - inga destruktiva kemikalier som pesticider och fungicider - eller liknande!

4. Vi levererar själva direkt till kund och står som ansvariga för varenda led i processen från jord till kund, vi kan svara på varenda fråga och få direkt feedback. Vi tror att en nära relation mellan jordbrukaren och kunden är nödvändig för en hållbar matproduktion.

Är grönsakerna ekologiskt certifierade?

Vi är inte ekologiskt certifierade. Då vi är småskaliga och vi riktar oss mot en lokal marknad behöver vi ingen certifiering för skapa förtroende. Vi har istället valt att hålla en Öppen Gård Policy för maximal transparens och odla en personlig relation till våra kunder. I att lära känna din jordbrukare ligger nyckeln till maten du kan lita på! Vi åtar oss inte bara att leverera en produkt till ditt bord utan vi åtar oss att på vägen dit även regenerera våra jordar och våra ekosystem genom att imitera naturens processer. Vi ser på hälsa och ekologi ur ett långsiktigt och mångsidigt perspektiv och i många fall överträffar vi kraven som ställs för ekologiska certifieringar.

Please reload

 

Åsen 20, 68695 Västra Ämtervik, Värmland, Sweden

Farming, Innovating & Educating for the benefit of all 

Copyright 2018   Ridgedale Farm AB   Org no. 559095-3344