Vi säljer främst på

REKO-Ring

På Facebook finns köp och sälj grupper för lokalproducerade livsmedel; så kallade REKO-ringar. Här kan du enkelt beställa våra produkter jämsides med andra lokala producenters produkter. Vi levererar samtidigt som andra producenter, på  förbestämd tid och plats. Leverans sker från bilen och utlämningsplatsen är en utvald parkeringsplats. Varje producent levererar sina egna varor och tar betalt för sitt. 

REKO-konceptet är ett fantastiskt verktyg för landsbygdsutveckling som ursprungligen startade i Finland och som nu sprider sig över Sverige och världen. Reko står för rejäl konsumtion och tanken är att det ska vara både reko och eko. Genom REKO köper du lokalproducerad direkt från producenten, utan mellanhänder. Det gynnar både dig och producenten.  Relationsmat är framtiden! 

2654804.jpg

Elin Cederberg (Facebookadministratör), Ulrika Neldorin (Torfolk) Yohanna Amselem (Ridgedale) och Matthew Orchover (Ridgedale)

Börja handla på REKO ring:

1. Skapa ett Facebookkonto (om du inte redan har ett)

2. Sök medlemskap i en REKO-ring nära dig.

3. Beställ lokala produkter från oss och andra producenter

genom att kommentera under respektive producents annons.

4. Kom och möt oss producenter på bestämd tid och plats!

 

Länkar till våra REKO ringar:

 Beställ och hämta på Gården

Varje fredag eftermiddag 15:00-18:00 finns möjlighet att hämta förbeställda varor på gården. För den nyfikna är det en möjlighet att ta en sväng om på ägorna och titta på odlingarna.  Vi behöver ha din beställning senast klockan 16:00 på onsdagen samma vecka. 

SMS:a din beställning till 0704052899 eller maila  ridgedale.butik@gmail.com, alternativt beställ genom LOCAL FOOD  NODE. Veckans utbud ser du i REKO ringarna på Facebook eller på LFN - Ridgedale Farm BUTIK

Nu finner du vårt utbud på 

LOCAL FOOD NODES!

Local Food Nodes (LFN) är en plattform som skapats för att fungera som stöd till  REKO-konceptet, där producenter samarbetar kring en utlämningsplats, en så kallad Nod för lokal mat.  På LFN finns nu noder för REKO-ring Karlstad, Sunne, Torsby ,Västra Ämtervik och för Ridgedale Farm.

Kom igång med Local Food Nodes i webbläsaren:

  1. Registrera ett konto (gratis) på sajten:    localfoodnodes.org/sv 

  2. Bekräfta medlemsskap genom valfri donation*

  3. Välj vilka noder/utlämningsplatser du vill handla från

* I samband med att man gör sin första beställning i LFN ombedes man att ge en donation. Det är helt fritt att välja vilket belopp man vill ge och 0 kr funkar också. Man kan välja att stödja projektet vid ett senare tillfälle om man så vill!

När du ska handla:

  1. Välj utlämningsdatum och lägg sedan till varor i din varukorg

  2. Skicka din beställning 

  3. Du får en bekräftelse på mailen och betalningsinstruktioner (betalning med swish)

  4. Kom och hämta dina varor på bestämd plats och tid!

TIPS! TESTA ÄVEN ATT LADDA APPEN 

"LOCAL FOOD APP"

 

Vi belönar er med bättre priser!

 

För att stimulera fler till att  testa erbjuder vi stående rabatter på våra grönsaker till den som beställer genom LFN.  Ni som tar steget kommer att upptäcka att det är tydligare, snabbare och smidigare är vad det är på Facebook och vi producenter får det lättare att hålla reda på alla beställningar.

Åsen 20, 68695 Västra Ämtervik, Värmland, Sweden

Farming, Innovating & Educating for the benefit of all 

Copyright 2018   Ridgedale Farm AB   Org no. 559095-3344